Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Бюджетування податків і зборів на підприємстві" - Альошин, Сергій Юрійович; Ткаченко, Марина Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Дисципліна «Бюджетування податків і зборів на підприємстві» належить до вибіркових дисциплін циклу професійної підготовки бакалаврів за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» і освітньою програмою «Облік, аудит і оподаткування». Її вивчення має важливе значення для майбутнього фахівця з обліку і аудиту, оскільки вміння правильно визначати, нараховувати, обліковувати та сплачувати податки згідно з Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та прогнозувати їх обсяги є важливим навиком, який на сьогоднішній день відрізняє кваліфікованого фахівця з обліку і аудиту від простого обліковця. Необхідним елементом успішного засвоєння навчального матеріалу дисципліни є практичне застосування студентами здобутих знань під час вивчення конспекту лекцій та іншого теоретичного матеріалу. Мета дисципліни: формування системи знань для складання бюджету податкових витрат підприємства, який є одним з інструментів податкового менеджменту і дозволяє визначати напрями максимізації фінансових результатів і поліпшення фінансово-економічного стану підприємства.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; підприємницька діяльність; методи податкового планування; доходи