Взаємозв’язок особистісних якостей та стратегій поведінки в конфлікті в підлітковому віці - Пилипчук, С. І. (НТУ "ХПІ", 2015)
В статті представлені результати дослідження взаємозв'язку особливостей темпераменту та акцентуацій характеру зі стратегіями поведінки в конфлікті в підлітковому віці. Розроблені рекомендації, щодо роботи з підлітками з різними типами акцентуацій характеру та різними типами темпераменту.

The article presents the results of studies interrelation of features of temperament and character accentuations with the behavior strategies in conflict in adolescence. Developed recommendations for working with adolescents with different types of character accentuations and various types of temperament.
Interrelation of personality characteristics and behavior strategies in adolescence
Keywords: темперамент; акцентуації характеру; підліток; учні; temperament; character accentuations; adolescent; conflict; behavior strategies