Впровадження світових стандартів та наукових підходів до проектування вітрильних суден у кінці XVIII – на початку XIX ст. - Рижева, Н. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
На прикладі діяльності двох видатних науковців – Ф. Чапмана та О. Грейга – проаналізовано впровадження у суднобудівну практику Західної Європи та Півдня України параболічного методу проектування кораблів.

The introduction of parabolic method of designing ships to the ship-building practices in Western Europe and Southern Ukraine is analyzed on the example of two prominent scientists – F. Chapman and A. Greyg.
Keywords: Чапман Ф.; Грейг О.; дослідники; плавучість; вантажопідйомність; морехідні якості