О применении понятий и терминов "устойчивость", "стойкость" и "прочность" в области ЭМС ТС - Куприенко, В. М.; Остафийчук, Р. М. (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті робиться спроба встановити зв'язок із установленими стандартами по електромагнітній сумісності між поняттями "стійкість до електромагнітних перешкод" і "випробування на стійкість до електромагнітних перешкод" із застосовуваними в ряді стандартів і робіт поняттями "стійкість до електромагнітних перешкод" і "випробування на стійкість до електромагнітних перешкод".

In this article an attempt is made to find the relationship with accepted in standards on electro-magnetic compatibility, conceptions of "resistance to electromagnetic disturbances" and "test on resistance to electromagnetic disturbances" with used, in a number of standards and works, conceptions of "immunity to electromagnetic disturbances" and "test on stability to electromagnetic disturbances".
Keywords: Директива Совета Европейских Сообществ; международные стандарты; критерии; ГОСТы; уточнение; сущность