Гірничий енциклопедичний словник - Білецький, Володимир Стефанович; Бойко, В. С.; Золотко, О. А.; Саранчук, В. І.; Суярко, В. Г.; Мирний, В. В.; Світлий, Ю. Г.; Маценко, Г. П.; Дриженко, А. Ю.; Панов, Б. С. (Східний видавничий дім, 2002)
Словник є першим вітчизняним універсальним довідковим виданням у галузі гірничої науки та техніки. Містить понад 11 000, у т.ч. 2-й том 6 000 термінів та терміносполучень (назв статей). Адресований гірничим інженерам, геологам, науковцям, аспірантам, студентам гірничих спеціальностей та фахівцям суміжних галузей, широкому загалу інженерно-технічних працівників гірничих підприємств та читачам, які цікавляться освоєнням надр
Keywords: енциклопедичний словник; гірнича наука; гірничі підприємства; геологія; освоєння надр; гірнича промисловість