Безступінчасті гідрооб'ємно-механічні трансмісії як невід'ємний елемент сучасних автомобілів, будівельної і спеціальної техніки - Самородов, Вадим Борисович; Єпіфанов, Віталій Валерійович; Бондаренко, Анатолій Ігорович (Севастопольський національний технічний університет, 2012)
В роботі визначені переваги та недоліки гідрооб’ємно-механічних трансмісій, області їх застосування, оцінено доцільність використання гідрооб’ємно-механічних трансмісій на автомобілях, будівельній і спеціальній техніці.

Research of advantages and lacks of hydrostatic-mechanical transmission, application of hydrostatic-mechanical transmission, expedience of the use of hydrostatic-mechanical transmission on cars, build and special machine have been done.
Hydrostatic-mechanical transmission as inalienable element of modern cars, build and special machine
Keywords: гідрооб'ємна передача; автомобілебудування; потужність; коефіцієнт корисної дії; техніка; колесо; елемент рушія; car building; hydrostatic transmission