Возможное применение фетального гемоглобина в экспериментальных исследованиях и медицине - Розанова, Е. Д.; Тимченко, Н. Н. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглядаються можливості застосування фетального гемоглобіну в експериментальних дослідженнях та клінічній практиці. В багатьох країнах ведуться розробки кровозамінників, дія яких направлена на часткове або повне заміщення функцій крові, які порушені внаслідок масової крововтрати, травми, отруєння та іншого екстремального впливу.
Keywords: кислородосвязывающие свойства; серповидноклеточная анемия; гемоглобинопатии; моделирование кровопотери; тканевая гипоксия