Application of reference values of coefficient of ponderability of fuel consumption as a component of desirability functions in assessment of ecological safety of exploitation process of vehicles - Kasyonkina, N. D.; Polishchuk, T. R.; Shpotya, M. O.; Kondratenko, O. M. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
The results of application of reference values of the ponderability coefficient of motor fuel consumption as a component of desirability function for assessment of ecological safety of exploitation processof vehicles with the reciprocating internal combustion engine are resulted.

Наведено результати застосування реперних точок коефіцієнту вагомості споживання моторного палива як складової функції бажаності для оцінювання екологічної безпеки процесу експлуатації транспортних засобів з поршневим двигуном внутрішнього згоряння.
Застосування еталонних значень коефіцієнту вагомості витрат палива як компонента функцій бажаности при оцінці екологічної безпеки процесу експлуатації автотранспортних засобів
Keywords: ponderability; criteria-based assessment; reciprocating internal combustion engine; vehicle; ecological safety; environment protection technologies; вагомість; критеріальне оцінювання; поршневий двигун внутрішнього згоряння; автотранспортний засіб; екологічна безпека; технології захисту навколишнього середовища