Проблеми захисту назви кондитерських виробів як торговельних марок - Тимофєєв, Дмитро Володимирович; Ковальчук, Т. Л. (НТУ "ХПІ", 2013)
З моменту виникнення ринку товарів та послуг виробник, намагаючись виділити свій товар серед безлічі однотипних товарів, ставив підпис, клеймо чи іншу позначку. І сьогодні, в епоху глобалізації, відкритий всім зовнішнім впливам вільний ринок виявився вільним тільки для покупців. А завоювати довіру цих вибагливих суб’єктів, які опинились перед чисельним вибором пропонованих товарів нелегко.

Since the beginning of the goods and services a manufacturer trying to distinguish their products among many similar products, put signature, stamp or other mark. And today, in the era of globalization, open to all external influences free market was only free for buyers. And win the trust of demanding subjects who were faced with numerous choices of products offered easy.
Keywords: глобалізація світового ринку; торговельна марка; ринкова економіка; товарний знак; реєстрація товарного знака; trademark