Загальна хiмiя: авторський лекцiйний курс - Волобуєв, Максим Миколайович; Корогодська, Алла Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У навчальному посiбнику висвiтлено найважливiшi теоретичнi положення хiмiї як фундаментальної науки. Викладено основнi поняття, термiни, визначення та закони хiмiї; питання теорiї будови атома та хiмiчного зв’язку; енергетичнi, термодинамiчнi та кiнетичнi закономiрностi перебiгу хiмiчних реакцiй та стану рiвноваги. Розглянуто властивостi розчинiв, теорiї електролiтичної дисоцiацiї речовин, питання гiдролiзу речовин, окисно-вiдновних та електрохiмiчних процесiв, корозiї металiв. Систематизовано данi про комплекснi сполуки. Призначено для студентiв хiмiко-технологiчних та нехiмiчних спецiальностей, а також iнженерно-технiчних фахiвцiв-хiмiкiв.
Keywords: навчальний посібник; будова атома; хімічна термодинаміка; хімічна кінетика; комплексні сполуки; корозія металів; окисно-вiдновнi реакцiї; властивості води