Визначення психофізичного стану здоров'я людини - Родигіна, Віта Петрівна; Блошенко, Олена Іванівна; Бабаджанян, Вікторія Володимирівна; Курій, Олена Володимирівна; Ширяєва, Світлана Вікторівна (My University, 2022)
Методичні рекомендації підготовлено для студентів денної форми навчання усіх спеціальностей НТУ "ХПІ" (основна група, спеціальна медична група) при переведенні навчального процесу у дистанційну форму навчання. Запропоновано студентам визначити стан свого здоров’я. За матеріалами практичної роботи студенти отримають теоретичні знання зі стану власного здоров’я, оволодіють методикою його розрахунку за допомогою використання спеціальних методик та технологій, які ґрунтуються на тест-опитуваннях учасників, де підраховується загальна сума балів. Аналіз отриманих матеріалів може слугувати основою для аналізу та самооцінки рівня власного здоров’я та тренованості, щоб коригувати навантаження під час занять фізичною культурою та спортом. Встановлено критерії оцінки виконання даної практичної роботи. Надано зразок структури практичної роботи (додаток А). Практична робота "Визначення психофізичного стану здоров’я людини" є продовженням методичних розробок із застосуванням здоров’язбережувальних технологій.
Keywords: методичні рекомендації; самооцінка фізичного здоров'я; cамооцінка психічного здоров'я; самооцінка соціального здоров'я; самооцінка способу життя