Вплив на параметри передачі ексцентриситету та еліптичності коаксіальних радіочастотних кабелів - Кєссаєв, Олександр Геннадійович (НТУ "ХПІ", 2013)
Based on numerical calculations performed analysis of the impedance eccentricity and ellipticity of RF coaxial cables. It is shown that taking into account the changes of all parameters in the inhomogeneous initial design of the cable increases the accuracy in determining the wave resistance.

На основі числових розрахунків виконано аналіз впливу на хвильовий опір ексцентриситету та еліптичності коаксіальних радіочастотних кабелів. Показано, що урахування зміни всіх первинних параметрів в неоднорідній конструкції кабелю призводить до підвищення точності в визначенні хвильового опору.
Keywords: передача даних; оптоволоконні кабелі; хвильовий опір; коефіцієнт загасання; ексцентриситет; еліптичність