Критерії класифікації спортсменів із вадами розумового розвитку в адаптивному спорті - Волошко, Л. Б. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розкрито оновлені критерії Міжнародної організації спорту для людей з обмеженими можливостями (Virtus) до класифікації спортсменів з вадами розумового розвитку в адаптивному спорті на сучасному етапі; охарактеризовано зміни щодо допуску спортсменів з аутизмом до міжнародних змагань в адаптивному спорті.
Keywords: адаптивний спорт; функціональна класифікація; спортсмени з вадами розумового розвитку; спортсмени з аутизмом; adaptive sport; functional classification; athletes with intellectual disabilities; athletes with autism