Удосконалення конструкції шарніру із магнітореологічного еластоміру важеля керованої підвіски транспортного засобу - Дущенко, Владислав Васильович; Маслієв, А. О. (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто питання керування характеристиками підвіски транспортного засобу звикористанням шарнірів з магнітореологічних еластомірів. Запропоновано та досліджено удосконалену конструкцію шарніру важеля підвіски, що забезпечує досягнення необхідної величини індукції керуючого магнітного поля та її рівномірний розподіл у втулці шарніру.

The problems of controlling the characteristics of suspension of a vehicle using hinges with magnetorheological elastomers that change their properties under the action of a control magnetic field are considered. An improved design of hinge of the suspension has been proposed and investigated that ensures the achievement of the necessary induction of the control magnetic field and its uniform distribution in the hinges bushing, and, therefore, provides the necessary variation of rigidity and damping.
Improvement of the construction of hinge using magnetorheological elastomers of lever of control suspension of the vehicle
Keywords: магнітне поле; магнітна індукція; амортизатор; демпфірування; резонансні коливання; метод кінцевих елементів