Управління життєвим циклом продукції авіаційного підприємства - Гасанов, Магомедємін Ісамагомедович; Мигущеко, Руслан Павлович; Шелковий, Олександр Миколайович; Фадеев, Валерій Андрійович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Клочко, Олександр Олександрович; Федоренко, Віталій Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Основні положення концепції інтеграційної технологічної підготовки авіаційного підприємства PLM-рішенням включають повний детальний опис, захищене зберігання та кероване використання всієї інформації про продукцію протягом усього життєвого циклу продукції з підтримкою цілісності та несуперечності інформації про продукцію та підтримкою та управлінням усіма бізнес-процесами, пов'язаними з ними даними поширення інформації у всьому підприємству. До складу PLM-рішень на машинобудівного підприємства включені кошти з управління проектами, кошти календарного планування та управління вимогами з використанням засобів Workflow, які реально дозволяють автоматизувати бізнес-процеси в рамках усього підприємства.

The main provisions of the concept of integrated technological preparation of the aviation enterprise by the PLM solution include a full detailed description, secure storage and managed use of all product information throughout the entire product life cycle with support for the integrity and consistency of product information and support and management of all business processes related to with them data dissemination throughout the enterprise. PLM solutions for a machine-building enterprise include project management tools, calendar planning tools, and requirements management using workflow tools, which really allow you to automate business processes within the entire enterprise.
Product life cycle management of an aviation enterprise
Keywords: життєвий цикл; управління; авіаційне підприємство; інтеграція; РDМ-системи; САПР; технологічна підготовка; авіаційні підприємства; PLM-рішення; інформація; бізнес-процеси; функціональність; гнучкість; масштабованість; life cycle; managemen; aviation enterprise; integration; RDM systems; CAD; technological preparation; aviation enterprise; PLM solutions; information; business processes; functionality; flexibility; scalability