Еволюція сучасних систем формування собівартості промислової продукції - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Чернишенко, Олена Іванівна (Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", 2025)
Дослідження спрямоване на систематизацію існуючих підходів до формування собівартості, визначення їхніх переваг і недоліків та розробку рекомендацій для підвищення ефективності управління витратами. Отримані результати мають важливе значення як для теоретичних досліджень, так і для практичного використання на підприємствах, що прагнуть підвищити свою конкурентоспроможність у сучасних умовах.
Keywords: собівартість; управління витратами; директ-костинг; таргет-костинг; кайдзен-костинг; ефективність; промислові підприємства