Технологічні й екологічні аспекти освоєння вітчизняного солоного вугілля - Білецький, Володимир Стефанович (Національний технічний університет "Дніпровська політехника", 2014)
Виконано аналіз технологічних та екологічних аспектів освоєння вітчизняного солоного вугілля. Надано характеристику сировинної бази солоного вугілля України. Показано технологічні труднощі й екологічні загрози використання солоного вугілля. Описано сучасні технічні рішення з його використання. Виділено найбільш перспективні технології переробки солоного вугілля.

The analysis of technological and environmental aspects of Ukrainian salty coal development is executed. The characteristics of raw material base of salty coal Ukraine are given. Technological difficulties and environmental threats of using salty coal are shown. Modern technical decisions on the usage of salty coals are described. More perspective technologies for salty coal processing are scrutinized.
Technological and environmental aspects of ukrainian salty soul development
Keywords: хімічні реакції; петрографічні реакції; екологія; пластова зольність; salty coal; technology; environment; processing of coal