Військова освіта на Слобідській Україні в другій половині XIX – на початку XX ст. - Пікуль, Ю. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті, на підставі історичних джерел, проаналізований стан військової освіти на Слобожанщині в другій половині XIX – на поч. XX ст., виявлені її особливості та рівень ефективності.

In the article, on the basis of historical sources, being of military education is analysed in Slobozhanschinа in the second half XIX – at the beginning of XX, its features and level of efficiency are exposed.
Keywords: історичні джерела; Російська імперія; Харківська губернія; Полтавська губернія; Губерньське військове училище