Слись, К. В.Кричковська, Лідія Василівна2023-06-022023-06-022019Слись К. В. Попередження окиснення ліпідорозчинними атиоксидантами / К. В. Слись, Л. В. Кричковська // Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості : зб. матеріалів 7-ї Міжнар. наук.-практ. конф., 7-8 листопада 2019 р. / ред. кол.: Л. Л. Товажнянський [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т" [та ін.]. – Харків : [б. в.], 2019. – С. 76-82.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/65778Останнім часом широко обговорюється вільнорадикальна теорія старіння, згідно якої надлишкове утворення вільних радикалів у результаті неферментативного окислення приводить до пошкодження ліпідних компонентів біологічних мембран, структур сполучної тканини, ферментативних систем клітин, до пригнічення гуморального і клітинного імунітету [1]. Всі ці зміни сприяють прискоренню процесів старіння [2].ukкаротиноїдиантиоксиданти старінняперекисні радикалиПопередження окиснення ліпідорозчинними атиоксидантамиArticle