Аналіз результатів впровадження та тестування системи управління потоками даних в існуючу інформаційну систему - Сафонов, М. С.; Яковенко, О. Є. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено аналіз системи управління потоками даних на основі наступних п'яти коефіцієнтів якості роботи системи: відмовостійкість системи, прогнозованість системи, стабільність росту черги обробки запитів, актуальність даних та відсутність помилкового виконання. В процесі використання агентів та агентно-орієнтованого методу управління потоками даних встановлено, що робота системи є більш стабільною та прогнозованою в порівнянні з класичним методом обробки всіх даних на сервері без використання розподілених баз даних.

The analysis of a management system by data streams on the basis of following five coefficients of quality of system operation is carried out: fail safety of system, прогнозируемость systems, stability of growth of queue of handling of requests, an urgency of the data and absence of erratic performance. In the course of usage of agents and the agentno-oriented management method by data streams it has been installed that system operation is handling of all data more stable and predicted in comparison with a classical method on the server without usage of the distributed databases.
Keywords: управління потоками даних; данні; автоматизовані системи управління; система управління данними