Оцінка економічної безпеки підприємств торгівлі на основі зрілості їх бізнес-процесів - Коптєва (Фадєєва), Ганна Миколаївна (Publishing House of University of Technology, Katowice, Poland, 2022)
Спрямованість на забезпечення економічної безпеки актуалізує впровадження на підприємствах процесного управління та ідентифікацію стану економічної безпеки на основі оцінювання зрілості його бізнес-процесів. Оскільки, саме рівень зрілості бізнес-процесів прямим чином визначає їх здатність протистояти негативним зовнішнім і внутрішнім впливам (загрозам), то правомірне розглядати її як критерій економічної безпеки бізнес-процесів підприємства. Результати досліджень вказують на значну кількість сучасних публікацій, що пов’язані з проблематикою оцінки економічної безпеки та зрілості бізнес-процесів. Відзначаючи значну кількість та високий рівень наукових здобутків вчених у розвиток теорії та практики економічної безпеки підприємств взагалі, та процесно-орієнтованого управління, зокрема, на наш погляд, недостатньо дослідженими залишаються питання оцінки економічної безпеки підприємства на основі зрілості їх бізнес-процесів. Метою дослідження є оцінювання економічної безпеки підприємств торгівлі на основі зрілості їх бізнес-процесів за даними вибіркової сукупності.
Assessment of the economic security of trade enterprises based on the maturity of their business processes
Keywords: монографія; економічна діяльність; управління; торгівельна діяльність; менеджмент; стейкхолдери