Метафора в професійній мові історика - Телуха, Світлана Степанівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
В статті, на основі історичних напрацювань вітчизняних та зарубіжних авторів проаналізовано походження та значення терміну метафори, характеризуються її риси, місце в історичній науці. Розглянуто приклади використання метафоричності в професійній мові історика.

The article, based on the historical achievements of domestic and foreign authors analyzes the origin and meaning of the term metaphor, characterizes its features, place in historical science. Examples of the use of metaphor in the professional language of the historian are considered.
Metaphor in the professional language of historian
Keywords: терміноутворення; метафоризація; історична наука; контекст; termformation; metaphorization; historical science; context