Цифровий датчик для вимірювання кольору - Хорошайло, Юрій Євгенович; Семенов, Сергій Геннадійович; Лимаренко, Вячеслав Володимирович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Цифровий датчик для розпізнавання кольору містить три світлофільтри, три світлочутливі елементи та три нормувальні підсилювачі, світловий потік, що проходить через світлофільтри, попадає на світлочутливі елементи, які з'єднані з входами нормувальних підсилювачів. Як світлочутливі елементи використано фотодіоди. В цифровий датчик додатково введені поляризаційний фільтр, який установлений перед світлофільтрами, три аналого-цифрових перетворювачі (АЦП), входи котрих з'єднані з виходами нормувальних підсилювачів, а виходи - з входами регістра стану, що виходом послідовно з'єднаний з входом інтерфейсу, вихід інтерфейсу з'єднаний з ЕОМ.
Keywords: патент; корисна модель; аналого-цифровий перетворювач; розпізнавання кольору; світлофільтр; світлочутливі елементи; інтерфейс