Формування стратегій управління ризиками інвестицій підприємств передачі та розподілу електричної енергії - Садовський, Віктор Артемович; Нотовський, Павло Валентинович (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглянуті методичні засади використання матричних моделей стратегічного управління ризиками інвестицій. Автори пропонують модель «Ризик-стратегія» щодо вибору стратегії протидії ризикам інвестицій в залежності від оцінки рівня впливу середовища та від рівня ефективності інвестицій, що задані лінгвістичними змінними. Обґрунтовано можливість використання запропонованої моделі у рамках декількох різноманітно спрямованих алгоритмів ризик-менеджменту.

The article considers methodical approaches of using matrix models of strategic management of investment risk. The authors have offered the model "risk-strategy" for the selection strategies against the risks of investments depending on the assessment of risk investment and the level of efficiency investments which represented as linguistic variables. The possibility to use of the proposed model was justified in the framework of several diverse algorithms of risk management.
Keywords: стратегічне управління; оцінка ризику інвестицій; ефективність інвестицій; ризик-менеджмент; ППРЕЕ