Метод прискореного ресурсного випробування роликопідшипників важких режимів експлуатації - Гайдамака, Анатолій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2012)
Запропоновано метод форсування ресурсних випробувань роликопідшипників важких режимів навантаження за рахунок утворення контрольованої постійно діючої неспіввісності кілець, що дозволяє на порядок скоротити термін випробувань. Вибір режиму форсування пропонується виконувати на основі методу аналізу розмірностей змінних моделювання.

The method of forcing the resource tests of roller bearing heavy load due to the formation of modes controlled permanent misaligned of the rings, that allows to shorten the test procedure. The choice of regime of forcing to perform based on the method of analysis dimensions modeling variables.
Keywords: букси колісних пар; неспіввісність кілець; підшипники кочення; метод аналізу розмірностей змінних