Технологія кайдзен у процесі формування лідерських якостей вихованців дитячого хореографічного колективу - Булага, Костянтин; Кононец, Наталія; Гриньова, Марина (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті на основі аналізу наукових досліджень та власного практичного досвіду викладання організації навчальної діяльності вихованців дитячого хореографічного колективу охарактеризовано суть, структуру та особливості технології кайдзен як дидактичної технології формування лідерських якостей вихованців дитячого хореографічного колективу. Виокремлено етапи технології кайдзен у процесі формування лідерських якостей вихованців дитячого хореографічного колективу: мотиваційно-цільовий, раціонально-діяльнісний, контрольно-корекційний та аналітико-рефлексивний. Запропоновано реалізацію технології кайдзен при вивченні навчального предмета “Спортивний бальний танець”.

Тhe article on the basis of the analysis of scientific researches and own practical experience of teaching the organization of educational activity of pupils of children's choreographic collective characterizes essence, structure and features of kaizen technology as didactic technology of formation of leadership qualities of pupils of children's choreographic collective. The stages of kaizen technology in the process of formation of leadership qualities of pupils of children's choreographic collective are singled out: motivational-target, rational-activity, control-corrective and analytical-reflexive. The implementation of kaizen technology in the study of the subject “Sports Ballroom Dance” is proposed.
Kaizen technology in the process of forming leadership qualities of the children of the choreographic collective
Keywords: дидактична технологія; хореографія; вихованці; didactic technology; choreography; pupils