Значення компетентнісного підходу в управлінні персоналом для сучасного підприємства - Кучинський, Володимир Анатолійович (ФОП Томенко Ю. І., 2019)
Використання сучасних підходів до управління персоналом для підвищенні ефективності функціонування і конкурентоспроможності підприємства набуває все більшого значення з огляду на те, що інноваційний підхід до розвитку передбачає формування працівників, які не тільки володіють знаннями, вміннями та навичками, але мають бажання, здібності і спрямованість на їх ефективне використання в трудовому процесі, що дозволить підприємству успішно конкурувати на ринку. Компетентнісний підхід став відображенням змін в характері і змісті праці, професійному навчанні та освіті. Головна перевага компетентнісного підходу в його інтеграційному потенціалі і гнучкості.
Keywords: компетентнісний підхід; управління персоналом; ефективність; конкурентоспроможність; кадровий потенціал