Розробка технології пива з новими органолептичними властивостями - Бойко, Марина Іванівна; Березка, Тетяна Олександрівна; Мольченко, Світлана Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017)
Статтю присвячено дослідженню пивного сусла і пива із додаванням перетинок волоського горіху, як напою з новими органолептичними властивостями в технології слабоалкогольних напоїв. Визначено сучасну тенденцію розширення асортименту пивоварного виробництва – випуск спеціальних сортів пива. Наведено хімічний склад перетинок волоського горіха. Визначено органолептичні та фізико-хімічні показники сусла, отриманого з додаванням перетинок волоського горіха, у порівнянні з 100 % солодовим суслом. Проведено дослідження білкового складу пивного сусла за методом Лундіна. Визначено органолептичні показники пива з додавання перетинок волоського горіха.

The article has been devoted to the investigation of beer wort and beer with the addition of walnut membranes, as a drink with new organoleptic properties in the technology of low alcohol drinks. The modern tendency of expansion of an assortment of manufacture of beer has been defined - release of special grades of beer. The chemical composition of walnut membranes has been given. Organoleptic and physicochemical indices of the wort obtained with the addition of walnut membranes have been determined, compared with pure 100% malt wort. Studies of the protein composition of beer wort by the Lundin method have been carried out. Organoleptic indices of beer have been defined with the addition of walnut membranes.
Development of beer technology with new oranoleptic properties
Keywords: горіх волоський; склад білковий; метод Лундіна; walnut membranes; protein composition; Lundin's method