Методичні вказівки до лабораторної роботи "Основи роботи в середовищі Jupyter Notebook" - Коваленко, Світлана Миколаївна; Коваленко, Сергій Володимирович; Шматко, Олександр Віталійович (My University, 2021)
Jupyter Notebook – неймовірно потужний інструмент для інтерактивної розробки та подання проектів в області наук про дані. Це зручний інструмент для створення аналітичних звітів, що дозволяє одночасно зберігати разом код, формули, зображення, коментарі, результати і графіки. Блокнот (notebook) представляє код і результат його виведення в єдиному документі, який об’єднує візуалізацію, розмічений текст, математичні рівняння та інші мультимедійні дані. Цей інтуїтивно зрозумілий робочий процес сприяє ітеративній і швидкій розробці, що робить ноутбуки все більш популярним вибором для подання даних і їх аналізу. Мета: отримати навички у встановленні, налаштуванні та основах роботи з Jupyter Notebook.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; алгоритм Евкліда; мультимедійні дані