Проблема самозбереження майбутніх рятувальників в екстремальних умовах професійної діяльності - Пелипенко, М. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Обґрунтовано зміну позиції в нормативних документах щодо самозбереження рятувальників під час виконання службових обов’язків та важливість їх готовності до самозбереження.

The change of position in the normative documents on self-preservation of rescuers during the executionof official duties and the importance of their readiness for self-preservation are substantiated.
Problem of self-preservation of future rescuers in extreme conditions of professional activity
Keywords: майбутній рятувальник; самозбереження; виправданий ризик; future rescuers; self-preservation; justified risk