Спосіб отримання нанокомпозиційних електрохімічних покриттів на алюмінії та його сплавах - Сахненко, Микола Дмитрович; Ведь, Марина Віталіївна; Овчаренко, Ольга Олександрівна; Проскуріна, Валерія Олегівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб отримання нанокомпозиційних електрохімічних покриттів Ni на алюмінії та його сплавах включає: попередню підготовку поверхні металу і наступне електроосадження покриття з сульфаматного електроліту нікелювання при густині струму 0,3-9 А/дм², рН електроліту 2,5-3,5. Попередньо проводять термообробку матеріалу, електроосадження покриття відбувається при температурі 25-30 °C, а до складу електроліту додатково додають гідрозоль оксиду алюмінію.
Keywords: патент; корисна модель; гальванотехніка; хімічні технології; електроди; температура; електроосадження; термообробка