Плоскошліфувальний верстат - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Клименко, Віталій Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Плоскошліфувальний верстат містить електрично ізольовану від корпусу, розташовану вертикально і пов'язану з приводом головного руху за допомогою ремінної передачі шпиндельну головку, яка має можливість фіксованого повороту навколо горизонтальної осі у напрямі подовжнього переміщення столу, встановлену на столі ванну, в якій знаходиться пристосування, робоча частина якого призначена для розміщення правлячого катода і оброблюваних виробів, при цьому ширина робочої частини пристосування, призначена для розміщення оброблюваних виробів, прийнята менше діаметра шліфувального круга, система очищення технологічної рідини, регульований пристрій для подання її у ванну, а також зливу з останньої.
Keywords: патент; модель корисна; машинобудування; різання; шпиндель