Інформаційні технології як драйвер сталого розвитку промислового підприємства - Кобєлєв, Іван Валерійович (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, 2025)
В доповіді обґрунтовано, що промислові підприємства, які активно впроваджують цифрові технології, автоматизують виробництво, розробляють «розумні фабрики», інтегрують штучний інтелект у логістичні та виробничі системи, отримують значні конкурентні переваги і водночас зменшують негативний вплив на довкілля. Перешкоди на шляху цифрової трансформації. Недостатність інвестицій, опір змінам з боку персоналу, обмежений доступ до сучасних технологій, відсутність стратегічного бачення цифрової трансформації — це ключові бар'єри, які уповільнюють процес сталого розвитку через ІТ.
Keywords: інформатизація; впровадження; виробництво; технології; розвиток; промислові підприємства