Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання для самостійної роботи з курсу "Облік у зарубіжних країнах" - Линник, Олена Іванівна; Бондаренко, Олексій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
В умовах зростаючої економічної інтеграції підприємства України налагоджують господарські зв’язки з компаніями багатьох країн світу. Активізація економічного курсу України на інтеграцію зі світовим економічним простором, залучення іноземних інвестицій з метою підвищення ефективності економіки, потребують нових підходів до вивчення бухгалтерського обліку. Бухгалтерський облік є мовою ділового спілкування у бізнес-середовищі усіх країн світу. Він являє собою фінансовий центр управлінської інформаційної системи, одним із завдань якої є створення бази, необхідної для аналізу та інтерпретації інформації з метою прийняття управлінських рішень. Успішна реалізація цього завдання можлива за умови підготовки на високому рівні фахівців економічних напрямків. Такі фахівці повинні володіти знаннями з організації бухгалтерського обліку у зарубіжних країнах, вміти інтерпретувати дані фінансової звітності різних країн та використовувати облікову інформацію для прийняття управлінських рішень. Вищеназвані обставини підтверджують важливість і актуальність методичних вказівок до виконання індивідуального завдання для самостійної роботи з дисципліни "Облік у зарубіжних країнах". При виконанні індивідуального завдання студенти вивчають організацію бухгалтерського обліку та порядок складання фінансової звітності на прикладі торгового підприємства США.
Keywords: торгове підприємство; бухгалтерські рахунки; фінансова звітність; індивідуальні завдання; ділове спілкування