Кричковська, Лідія ВасилівнаАнан'єва, Валерія Вікторівна2015-07-132015-07-132015Кричковська Л. В. Використання загусників некрохмальної природи в рецептурі емульсійного продукту функціонального призначення / Л. В. Кричковська, В. В. Анан'єва // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 83-88.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15970Стаття присвячена експериментальному дослідженню застосування загусників некрохмальної природи у рецептурі низькокалорійного майонезу. Отримано діаграму залежності в'язкості емульсійного продукту від концентрації і співвідношення загусників, а також визначено концентрації загусників, при яких продукт має оптимальні показники в'язкості емульсії. Обгрунтовано доцільність використання загусників некрохмальної природи у виробництві низькокалорійного майонезу.The problem of determining the composition of the complex nature of the non-starch thickener in the formulation of low-calorie mayonnaise. Obtained diagram of the viscosity of the emulsion product of the concentration and ratio of thickeners, and the thickeners have concentration at which the product has optimum emulsion viscosities. The expediency of use of non-starch thickeners nature in the production of low-calorie mayonnaise.ukхарчові добавкипродукти харчуванняхарчова промисловістьнизькокалорійний соусемульсійний продукткомплексний загусникгелеутворювачfood supplementsfunctional foodslow-calorie sauceemulsion productcomplex thickenergelling agentВикористання загусників некрохмальної природи в рецептурі емульсійного продукту функціонального призначенняThe use of non-starch thickeners in nature emulsifying formulation of the product functionalityArticle