Спосіб одержання сорбенту для уловлювання благородних металів у виробництві азотної кислоти - Лавренко, Антоніна Олександрівна; Лобойко, Олексій Якович; Гринь, Григорій Іванович; Федорченко, Тетяна Вікторівна; Козуб, Павло Анатолійович; Дейнека, Дмитро Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", 2006)
Спосіб одержання сорбенту на основі лужноземельних металів для уловлювання благородних металів у виробництві азотної кислоти, який відрізняється тим, що сорбент виготовляють із оксидів або карбонатів та хлоридів кальцію і магнію та вигоряючої добавки – полістиролу у кількості 1-5% формуванням гранул заданої форми, що містять після термообробки оксид кальцію 50-75%, оксид магнію - 20-35% та їх хлориди 5-15%.
Keywords: патент; винахід; великотонажний хімічний комплекс; платиноїдний каталізатор; сорбент; пористість; кислотостійкість