Дослідження характеристик двигуна з іскровим запалюванням, що працює на бензоетанольних паливних композиціях - Лєвтєров, Антон Михайлович; Лєвтєрова, Людмила Іванівна; Гладкова, Наталя Юріївна (НТУ "ХПІ", 2008)
Альтернативні моторні палива спиртового ряду можуть бути використаними здебільшого в двигунах з іскровим запалюванням. Відтак поведінка енергетичних перетворювачів зазначеного типу у разі використання палив з новими властивостями потребує корекції зокрема оптимізації основних показників їх робочого циклу. В роботі запропоновано аналіз розрахункових досліджень характеристик швидкохідного автомобільного двигуна внутрішнього згорання типу 4Ч 79/80, що працює на бензоетанольних сумішах у широкому діапазоні змінення його вхідних та вихідних параметрів. Основні показники двигуна, що дають уявлення про якісне порівняння його характеристик для різних сумішей, надано у вигляді графічних залежностей.
Keywords: паливо моторне; двигун з іскровим запалюванням; бензоетанольна суміш; етанол; залежність Вібе