Методичні вказівки та контрольні завдання з курсу "Соціально-психологічний тренінг" - Романовський, Олександр Георгійович; Попова, Галина Вікторівна; Шаполова, Вікторія Валеріївна (КП "Міська друкарня", 2019)
Програма вивчення загальної навчальної дисципліни "Соціально-психологічний тренінг" складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму 053 "Психологія" спеціальності 053 "Психологія". Метою викладання навчальної дисципліни "Соціально-психологічного тренінгу" є набуття знань в області соціально-психологічних механізмів СПТ і застосування різних тренінгових методів та вмінь конструктивної ділової взаємодії. Предметом вивчення навчальної дисципліни є соціально-психологічні механізми СПТ. Завдання курсу "Соціально-психологічний тренінг": засвоєння студентами матеріалу з історії створення методу СПТ; основним теоретичним положенням відносно механізмів психологічного впливу в процесі СПТ та застосуванню різних тренінгових методів; побудова програм СПТ; оволодіння вміннями ефективного партнерського спілкування. Особлива увага приділяється формуванню вмінь управління кліматом відносин у діловому контакті, засвоєнню прийомів недирективного управління взаємодією.
Keywords: класифікація тренінгових методів; невербальне спілкування; психогімнастика; ділове спілкування; типи тренінгових ігор; позитивне самоподання