Модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікро рівня - Ареф’єва, Олена Володимірівна; Кузенко, Ольга Леонідівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті представлено модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікрорівня. Фінансовий механізм фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин перед усім це комплекс розроблених та злагоджених послідовних дій як окремого елемента так і системи в цілому, ефективність яких можливо довести шляхом моделювання як процесу його функціонування, так і ймовірності різноманітних процесів, тому, на наш погляд, доцільним є розробка моделі процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин на основі марковських процесів з дискретними станами і неперервним часом.

The paper presents a model of the functioning of the financial mechanism of financial security micro entities. Financial mechanism of financial security entities in the system of financial relations to the whole complex is developed and coordinated actions consistent as a separate item and the system as a whole, may prove efficacy by modeling as a process of its operation, and the probability of various processes, so, We believe that it is appropriate to develop a model of the functioning of the financial mechanism of financial security entities in the financial system of relations based on Markov processes with discrete states and continuous time.
Мodel of the mechanism of financial security of business entities micro
Keywords: ланцюг Маркова; дискретний стан; неперервний час; фінансовий механізм; financial mechanism; financial security; Markov chain; discrete state