Підвищення ефективності виробництва – запорука конкурентоспроможності підприємства - Кучинський, Володимир Анатолійович; Омельченко, О. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджено сукупність теоретичних і практичних питань управління ефективністю виробництва на сучасному етапі розвитку економіки. Зроблено спробу виявити основні напрямки вдосконалення та підвищення ефективності виробництва підприємств. Сформульовані висновки щодо необхідності постійного підвищення ефективності роботи організації заради зростання її рівня конкурентоспроможності на ринку товарів та послуг.

The complex of theoretical and practical problems of management efficiency of production at the modern stage of economy development has been studied. The attempt to reveal the basic directions of perfection and increase of production efficiency of the enterprises has been made. The conclusions about the necessity of constant improvement of the efficiency of the organization's work for the sake of increasing its competitiveness in the market of goods and services have been formulated.
Keywords: процес виробничий; якість; потужність виробнича; управління підприємством; менеджмент; production process; efficiency; quality; production capacity; competitiveness