Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Основи релейного захисту та автоматизації енергосистем" - Дяченко, Олександр Васильович; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Гапон, Дмитро Анатолійович; Баженов, Володимир Миколайович; Донецька, Тетяна Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В методичних вказівках представлені лабораторні роботи тематика яких тісно пов’язана з лекціями з дисципліни «Основи релейного захисту та автоматизації енергосистем», спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Виконання лабораторних робіт допоможе студентам в засвоєнні теоретичних основ та принципів технічної реалізації пристроїв релейного захисту електроенергетичних систем, освоєння базових схем побудови релейного захисту з використанням електромеханічних реле та цифрових пристроїв.
Keywords: методичні вказівки; електрична енергія; напруга; струмовий захист; потужність; трансформатори; цифрові пристрої