Концептуальне осмислення базових категорій підприємницької діяльності "малий бізнес", "мале підприємництво", "мале підприємство" - Нечивілова, Наталя Іванівна (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті проаналізовано основні теоретико-методологічні підходи та законодавча база України щодо визначення базових категорій підприємницької діяльності «малий бізнес», «мале підприємництво», «мале підприємство». Запропоновано авторське визначення категорії «малий бізнес».

The basic theoretical and methodological approaches and legislative base of Ukraine are analysed in the article, in respect of determination of base categories of entrepreneurial activity "small business", "small enterprise". Authorial determination of category is offered "small business".
Keywords: середні підприємства; суб‘єкти малого підприємництва; суб‘єкти середнього підприємництва; суб‘єкти великого підприємництва; національна економіка; ринкові умови