Фотоелектрична станція - Кривошеєв, Сергій Юрійович; Варв'янська, Вікторія Віталіївна; Єресько, Олександр В'ячеславович; Чепелюк, Олександр Олександрович; Давиденко, Олександр Олександрович (НТУ "ХПІ", 2019)
Розглянута структура фотоелектричної станції середньої потужності з можливістю передачі енергії в промислову мережу. Запропоновані рішення для спрощення схемотехніки перетворювальної частини сонячної станції, спрямовані на зниження її собівартості. Проведено експериментальні дослідження особливостей функціонування сонячної станції. Розглянуто можливі аварійні режими роботи сонячної станції та надано рекомендації щодо їх усунення. Проведено аналіз експериментальних досліджень і на їх основі запропоновано шляхи підвищення ККД станції.

The structure of a small-scale photovoltaic station, which can be used on single structures, is considered. At the same time, it is desirable to have a backup the battery on accumulators for reliable power supply and to be connected to the industrial network. Thus, the structure of the photovoltaic station, which has the ability to accumulate energy in the battery on accumulators and transfer the remnants to the industrial network, using it as a reservoir of infinite capacity, is proposed. The influence on the production of electricity from the photovoltaic station is shown due to the unevenness of the illumination of the surface of the solar panels.
Sun stanshe
Keywords: сонячна батарея; інвертор; перетворювач; накопичувальний конденсатор; solar battery; pulse-width converter; inverter; converter