Спосіб пошарової побудови виробів з використанням лазерного джерела тепла на базі тріангуляційної 3D моделі - Доброскок, Володимир Ленінмирович; Гаращенко, Ярослав Миколайович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб пошарової побудови виробів з використанням лазерного джерела тепла на базі тріангуляційної 3D моделі включає періодичне опускання платформи на величину кроку побудови і подальше формування шарів. Виконують розподіл шарів матеріалу на послідовні групи. При формуванні шару матеріалу задають набір параметрів керування лазерним промінням для окремих обмежених зон: параметри лазерного проміння для спікання одного шару – зона, отримана в результаті операції різниці зони обробки поточного шару та зони формування матеріалу на глибину групи шарів. Параметри для спікання групи шарів на останньому шарі групи – зона формування матеріалу на глибину групи. Відсутня обробка на попередніх шарах групи – зона формування матеріалу на глибину групи.
Keywords: патент; корисна модель; CAD-модель; формоутворення; лазерне проміння; суміжні шари; зона обробки; тріангуляційна модель