Влияние параметров теплоотвода на деформирование резонатора лазерного гироскопа - Погорелов, Сергей Юрьевич; Счастливец, Кирилл Юрьевич; Марусенко, Светлана Ивановна (НТУ "ХПИ", 2009)
Точність роботи кільцевого лазерного гіроскопа залежить від параметрів температурного поля. У запропонованій роботі досліджено вплив параметрів теплопровідності на деформування призми резонатора лазерного гіроскопа під впливом температурного поля, що змінюється, та стискаючого зусилля, зокрема на величину кутів повороту нормалей до граней резонатора.

The measurement accuracy of ring laser gyros depends from temperature field parameters. In the proposed paper was analyzed the deformation of laser gyroscope resonator with the influence of varying thermal conduction parameters, temperature field and compression force. In particular, the angles of resonator facets turning were obtained.
Keywords: бесплатформенная инерциальная навигационная система; БИНС; навигационные комплексы; теплопередача; температурное поле