Основні принципи підвищення електромагнітної безпеки користувачів засобів обчислювальної техніки - Запорожець, О. І.; Лук'янчиков, А. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Сформульовано основні принципи підвищення електромагнітної безпеки персоналу з експлуатації комп’ютерної техніки. Надано практичні рекомендації зі зниження впливу електромагнітних полів та випромінювань на користувачів та технічні засоби інформаційно-обчислювальних комплексів. Окреслені напрями подальших досліджень.

Basic principles of increase of electromagnetic safety of users of the personal computers are formulated. Practical recommendations are given for to the decline of influencing of the electromagnetic fields and radiations on users and hardwares of information-computer complexes. Outlined send subsequent researches.
Keywords: електромагнітна безпека персоналу; електромагнітне поле; інформаційно-обчислювальний комплекс; випромінювання; ЕПТ-монітор; технічні засоби