Витратні методи оцінки вартості об'єктів інтелектуальної власності: переваги та недоліки - Кочубей, Валерія (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді доведено, що витратні методи оцінки вартості об'єктів інтелектуальної власності (ІВ) ґрунтуються на визначенні витрат, пов'язаних із створенням, розвитком і підтримкою цих об'єктів. Ці методи фокусуються на тому, скільки було витрачено або потрібно витратити для відтворення або заміщення відповідного об'єкта ІВ. Проведене дослідження дозволяє сформувати сутність основних методичних підходів до вартісної оцінки ІВ
Keywords: вартісна оцінка; інноваційна діяльність; інтелектуальна власність; ефективність; промислові підприємства