Формування політики управління фінансовими ресурсами в загальній стратегії розвитку торговельного підприємства - Горпинченко, А. П. (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджено механізм формування та реалізації політики управління фінансовими ресурсами торговельного підприємства як складової підсистеми його загальної та фінансової стратегії розвитку. Визначено пріоритети управління на стратегічному, тактичному та оперативному рівнях, виокремлено складові функціональні стратегії управління власними та позиковими фінансовими ресурсами, запропоновано використання процесного, системного і ситуаційного підходів до управління фінансовими ресурсами на торговельному підприємстві.

The mechanism of formation and realisation of a policy of management by trade enterprise financial resources as making subsystem of its general and financial strategy of development is investigated. Management priorities at strategic, tactical and operative levels are defined, compound functional strategy of management by own and extra financial resources are isolated, use of process, system and situational approaches to management of financial resources on trade enterprise is offered.
Keywords: стратегія фінансова; тактика; підхід процесний; підхід системний; підхід ситуаційний; strategy of development; politician of management; financial resources; financial strategy; financial tactics; trade enterprise