Економічна сутність управлінського потенціалу - Лаушкін, Аркадій Миколайович; Мехович, Сергій Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В науковій доповіді доведено, що управлінський потенціал — це інтегральна характеристика підприємства, яка відображає можливість його керівництва забезпечувати ефективне функціонування, розвиток і конкурентоспроможність організації. Він охоплює професійні, інтелектуальні, організаційні та комунікативні ресурси управлінського персоналу. Управлінський потенціал має пряму економічну цінність, адже він впливає на ефективність використання ресурсів, прийняття стратегічно важливих рішень, реалізацію інновацій, рівень продуктивності праці, формування конкурентних переваг
Keywords: менеджмент; управління; потенціал; економіка; розвиток; промислові підприємства