Мультиагентна система управління рухом транспортних засобів у транспортній мережі міста - Ковтунов, Юрій Олександрович; Марченко, Д. М.; Негров, М. М.; Черкаський, О. В.; Пронін, С. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У доповіді розглянуто реалізація такого підходу за допомогою мультиагентних систем (МАС), в основу якого покладено поняття мобільного програмного агенту, що реалізується та функціонує як самостійна спеціалізована комп'ютерна програма або елемент штучного інтелекту. В доповіді обґрунтовані переваги запропонованої мультиагентної системи управління рухом на перехрестях, шо дозволяє прискорити рух на перехрестях, усуненні автомобільних пробок, у розподілі завантаження автотранспортного потоку між сусідніми дорогами.
Keywords: інформаційні технології; інтелектуальні системи; світлофори; мобільний програмний агент; штучний інтелект; управління рухом; рух автомобілів